Case: Gode arbejdsforhold hos GoLoan A/S

17 jul, 2023

GoLoan er en tjeneste til at sammenligne lånetilbud, som nyligt valgte at støtte Arbejdsforhold i deres mål om at skabe et bedre arbejdsliv i Danmark.

Case: Gode arbejdsforhold hos GoLoan A/S

Hvem er GoLoan?

Goloan er som nævnt en online service, hvor du kan sammenligne lån fra banker og alternative låneudbydere. GoLoan har, lige som Arbejdsforhold, en hæderlig mission. Hvor Arbejdsforhold arbejder for bedre arbejdsforhold, har GoLoan en mission om at hjælpe den danske befolkning med at træffe sunde økonomiske beslutninger. 

GoLoans service til at sammenligne lånetilbud er gratis og uforpligtende, og dækker over sammenligning af forbrugslån og samlelån blandt de banker, som har stillet deres API til rådighed. 

Forbrugslån, eller usikrede forbrugslån, for at være helt præcis, giver sig selv uden yderligere forklaring. Samlelån er derimod et begreb, som har vundet indpas hos danskerne inden for de seneste år. Med et samlelån tager du din klatgæld og samler alle lånene i ét større lån, hvilket samlet set giver et billigere lån og en mere overskuelig hverdag, da der kun er ét lån at holde styr på. Dette kan du læse mere om på GoLoans egen side, som omhandler samlelån, hvor de går mere i dybden om dette emne.

Hvordan arbejder GoLoan for bedre arbejdsforhold?

Vi har talt med GoLoan, for at høre, hvordan de, ud over deres bidrag til vores organisation, bidrager til bedre arbejdsforhold. I den samtale kom de blandt andet ind på følgende:

  • Kantineordning: En billig men god kantineordningen er både en besparelse for den enkelte medarbejder, da den ansatte kun betaler det mindst mulige (lovlige) beløb for at være med i ordningen, men det sparer også de ansatte for besvær i hverdagen, da der ikke skal laves madpakke hver dag.
  • Fleksible mødetider: Deres kundeservice åbner kl. 9 og lukker kl 15. Inden for dette tidsrum skal telefonen selvfølgelig være bemandet, hvis brugerne har besvær med at udfylde låneansøgningen eller vælge det bedste lånetilbud. Ligeledes kan der være tekniske problemer hos bankerne, som helst også skal opfanges og løses i dette tidsrum, hvor folk typisk ansøger om lån. Ud over kundeservices fastlagte arbejdstid i dette tidsrum, er der ikke faste arbejdstider, hverken for kundeservicen eller resten af organisationen.
  • Hjemmearbejdsdage: Det er ikke unormalt med hjemmearbejdsdage i den finansielle verden, men alle ansatte i GoLoan har mulighed for at arbejde hjemmefra flere dage om ugen. Dette gælder også kundeservice, som andre steder sjældent har mulighed for hjemmearbejde.
  • Arrangementer: Det er sjældent, at alle kommer godt ud af det med hinanden på arbejdspladsen, men hos GoLoan lægger de stor vægt på den gode tone og det gode fællesskab. Derfor arrangeres der ofte ture til udlandet og firmafester, og alle i firmaet er derfor på god talefod med hinanden. Så sent som i April var GoLoan på udlandstur til Lissabon, hvor der ikke blev talt om lån og lånesammenligning, men derimod udelukkende spist på restauranter, vist rundt i byen og slappet af ved poolen på hotellet.
  • Mulighed for faglig udvikling og at afprøve “ting”: Det sidste, som GoLoan nævner, er muligheden for faglig udvikling og at afprøve nye tiltag. Der er ikke noget mere kedeligt end at lave det samme dag ud og dag ind mange år i træk. Derfor prøver GoLoan, hvilket de også selv mener at de er lykkes med, at give medarbejderne frihed til at afprøve nye tiltag og udvikle sig selv fagligt.

Vi er glade for GoLoans bidrag til Arbejdsforhold, men vi er også glade for at høre alle de tiltag, som de på forhånd selv har taget initiativ til at stable på benene.