Gør din virksomhed attraktiv for dit kommende personale

30 nov, 2022

De fleste virksomheder vil selvfølgelig gerne gøre hvad de kan for både at virke og være en attraktiv arbejdsplads for sit personale. Et personale der trives og har det godt på arbejdspladsen, er nemlig for det meste et produktivt personale. Trivsel er tilmed en stor faktor for kreativitet, hvilket er en stor del af mange virksomheder. Det er derfor vigtigt at din virksomhed tilbyder gode arbejdsforhold for dens ansatte.

Arbejdet med at skabe gode arbejdsforhold betaler sig også ofte når du skal tiltrække nye ansatte. Mange ansættelser er nemlig gjort på baggrund af mund til mund anbefalinger, fra personer der har arbejdet med, eller kender nogen i den pågældende virksomhed, eller allerede arbejder der. Samtidig ved vi at anbefalinger fra personer som vi stoler på og holder af er noget af det der påvirker vores valg mest.

Gør din virksomhed attraktiv for dit kommende personale

Det gode stillingsopslag

Det gode stillingsopslag fortæller ikke kun hvad du forventer af ansøgeren, men skal også være med til at sælge din virksomhed. Det er både vigtigt for en person der skal finde et vikarjob og den der søger en fast stilling at den virksomhed de skal arbejde hos, tager sig godt af dem, og vil gøre sit for at man føler sig velkommen. Det gælder især for vikarer der kan have svært ved at nå at komme godt på plads, fordi deres ansættelse er midlertidig.

Selvom vikarer er midlertidige, kan de stadig have stor betydning for virksomheden. Hvis du giver vikaren en god modtagelse og en god tid hos dig, vil de have de bedste muligheder for at bidrage til din virksomhed, og udvikle sig fagligt. Og måske kan du så have denne person in mente når der kommer en åbning til en fast stilling en anden gang.

Den gode arbejdsplads

Et godt stillingsopslag er intet værd, hvis arbejdspladsen ikke er attraktiv. Spørgsmålet er så – hvad gør en arbejdsplads attraktiv? Det kan der være mange forskellige svar på alt efter, hvem du spørger. Det kan være alt lige fra et godt socialt sammenhold, en god løn, mulighed for fleksible arbejdstider, frynsegoder, et godt indeklima… ja, som du kan se, er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser!

Hvis du gerne vil gøre din virksomhed mere attraktiv for kommende medarbejdere, uanset om der er tale om vikarer eller fast personale, så kan du med fordel tage et kig her, hvor der er masser af inspiration at hente.