Juleaften i 2022, 2023 mv.

Hjem » Helligdage » Juleaften

Juleaften er den dag, hvor vi fejrer julen. Det er en kristen højtid, der fejres over hele verden. I Danmark har vi fri på juleaften, og det samme gælder for de to efterfølgende dage: første og anden juledag. Juleaften falder altid på den 24. december, men det kan være forskelligt fra år til år, hvilken dato den falder på.

Danskernes juleaften i 2022, 2023 og frem

Se datoerne for Juleaften 2022 og frem:

HelligdagDatoUge
Juleaften 2022lørdag 24 december 202251
Juleaften 2023søndag 24 december 202351
Juleaften 2024tirsdag 24 december 202452
Juleaften 2025onsdag 24 december 202552
Juleaften 2025onsdag 24 december 202552
Juleaften 2026torsdag 24 december 202652
Juleaften 2026torsdag 24 december 202652
Juleaften 2027fredag 24 december 202751
Juleaften 2027fredag 24 december 202751
Juleaften 2028søndag 24 december 202851
Juleaften 2028søndag 24 december 202851
Juleaften 2029mandag 24 december 202952
Juleaften 2029mandag 24 december 202952
Juleaften 2030tirsdag 24 december 203052
Juleaften 2030tirsdag 24 december 203052
Juleaften 2031onsdag 24 december 203152
Juleaften 2032fredag 24 december 203252
Juleaften 2033lørdag 24 december 203351
Juleaften 2034søndag 24 december 203451
Juleaften 2035mandag 24 december 203552

Juleaften tilbringer vi normalt tid sammen med vores familie og venner. Vi spiser god mad, synger julesange og udveksler gaver. Det er en glad og hyggelig tid på året.

Hvis du besøger Danmark i juletiden, vil du helt sikkert gerne opleve en dansk juleaften. Her er nogle tips om, hvad du kan forvente, og hvordan du får mest muligt ud af det.

Jul som helligdag i 2022, 2023, 2024 osv.

Julen er en kristen helligdag, hvor man fejrer Jesu Kristi fødsel. Den fejres over hele verden den 25. december. I Danmark fejrer vi den den 24. december.

Hvad er juleaften?

Juleaften er dagen før jul. Det er en dag med forberedelser og forventning. Familierne mødes, laver særlig mad, synger julesange og pakker gaver ind.

Hvad laver folk juleaften i Danmark?

Juleaftensdag bliver de fleste mennesker hjemme hos deres familie og nære venner. De spiser middag sammen og udveksler gaver. Nogle mennesker går til gudstjeneste i kirken. Andre deltager i særlige arrangementer, f.eks. koncerter eller teaterforestillinger

Hvilken mad spiser man juleaften i Danmark?

Juleaftensmiddagen er normalt en stor festmiddag. Den mest populære ret er stegt svinekød med kiks, kartofler og sovs. Andre almindelige retter er and, gås eller oksekød. Til dessert spiser man ofte risengrød med kanel og sukker eller æbletærte.

Hvilke gaver udveksles der juleaften i Danmark?

Det er traditionelt at give og modtage gaver juleaften. De mest populære gaver er bøger, tøj og faktisk alt man kan forestille sig. Det vigtigste er, at man giver personlige gaver med kærlighed.

Hvad kan man forvente juleaften i Danmark:

 • Den dag, hvor du har fri fra arbejde eller skole
 • Familiesammenkomster
 • God mad og drikke
 • Syng julesange
 • Udveksling af gaver

Sådan får du mest muligt ud af din danske juleaften:

 • Deltag i en traditionel dansk gudstjeneste kaldet en ‘jul Eve Vigil”. Det indebærer, at man går i kirke om aftenen juleaften og synger salmer.
 • Lav din egen danske julemad som f.eks. flæskesteg eller rugbrød.
 • Prøv nogle traditionelle danske juledrikke som “gløgg” (gløgg) eller “julebryg” (juleøl).
 • Slut dig til de lokale og syng nogle julesange. De mest populære er “Dejlig er jorden” og “Nu har vi alletid jul”.

Hvordan falder Juleferien i 2022 og 2023?

I 2022 bliver juleaften den 24. december og i 2023 bliver den også den 24. december – for sådan er det jo hvert fald. Men da juleaften falder på en anden dag hvert år, vil helligdagene falde på forskellige dage i 2022 og 2023. I 2022 vil juleaften ligge den 24. december og i 2023 den 24. december. Så hvis du planlægger at rejse til Danmark i juleferien, skal du huske at tjekke datoerne, inden du bestiller din rejse!

Hvad hedder julemanden på dansk?

Julemanden hedder Julemanden på dansk. Han bringer gaver til gode børn juleaften og lægger dem under juletræet. uartige børn får kul i stedet!

Har danskerne nogle særlige traditioner til nyt jul?

Danskerne fejrer typisk nytårsaften ved at mødes med venner og familie, spise traditionelle danske retter som sild og flæskesteg og drikke champagne. Ved midnat synger vi ofte den danske nationalsang “Der er et yndigt land” og ser fyrværkeriet i København.

Har danskerne nogen særlige traditioner for juleaften?

Juleaften går mange danskere til gudstjeneste og tænder lys på deres juletræer. Efter middagen udveksler vi ofte gaver med vores kære og synger julesange sammen. Nogle mennesker lader også deres sko stå ude natten over, så Julemanden kan fylde dem med gaver!

Hvad hedder juletræet på dansk?

Juletræet hedder juletræet på dansk. Det er ofte pyntet med lys, lametta og kugler.

Hvordan siger danskerne “glædelig jul”?

Danskere siger “God Jul” for at ønske hinanden en glædelig jul.

Vi håber, at du får en dejlig dansk jul! God Jul!

Lær mere om Juleaften fra pålidelig kilde

Se nedenstående links for mere information om juleaften:

Hvem elsker ikke juleaften? Det er en tid fyldt med glæde, kærlighed og masser af festligheder. Og i Danmark er juleaften en helt særlig begivenhed, hvor familier samles, julemaden bliver serveret, og gaverne bliver åbnet under juletræet. Lad os dykke ned i traditionerne og fejringen af juleaften i Danmark.

Juleaften i Danmark er en magisk tid, hvor hele landet er fyldt med julelys, julepynt og julestemning. Familier samles omkring et smukt pyntet juletræ, der er fyldt med glitrende kugler, farverige bånd og blinkende lys. Det er en tid, hvor man kan fornemme den varme og hyggelige atmosfære, der præger danske hjem. Og hvad er juleaften uden julemad? I Danmark er det tradition at spise en overdådig middag med lækker julemad som flæskesteg, and, brunede kartofler og risalamande til dessert. Det er en tid, hvor man virkelig kan forkæle sig selv og nyde de traditionelle danske retter.

Men det mest spændende øjeblik på juleaften i Danmark er uden tvivl, når det er tid til at åbne julegaverne. Børnene kan næsten ikke vente og er fyldt med spænding og forventning. De sidder omkring juletræet og åbner gaverne, mens de glæder sig over de overraskelser, der gemmer sig indeni. Det er en tid, hvor glæden og taknemmeligheden fylder rummet, og man kan mærke den ubetingede kærlighed og omsorg, der findes mellem familiemedlemmerne. Juleaften i Danmark er en tid, hvor man virkelig kan føle sig elsket og værdsat. Så lad os fejre denne smukke tradition og skabe uforglemmelige minder sammen

Juleaften i Danmark er en særlig og festlig begivenhed, der fejres hvert år den 24. december. Det er en aften fyldt med traditioner og hygge for familier i hele landet. Juleaften begynder typisk med et lækkert julefrokostbord, hvor der serveres traditionelle danske retter som sild, flæskesteg og risalamande. Efter frokosten samles familien omkring juletræet og synger julesange, mens der bliver delt gaver ud. Mange danskere går derefter i kirke for at fejre midnatsgudstjeneste. Juleaften i Danmark er en magisk tid, hvor man kan mærke julestemningen og glæden sprede sig i hele landet.

Juleaften

Juleaften i Danmark: En Magisk Aften fyldt med Traditioner og Hygge

Juleaften i Danmark er en af årets mest elskede og magiske aftener. Det er en aften, hvor familie og venner samles for at fejre julen i fællesskab. Traditionerne er mange, og hyggen er i højsædet. I denne artikel vil vi dykke ned i nogle af de mest ikoniske traditioner og ritualer, der kendetegner juleaften i Danmark.

Forberedelserne til Juleaften

Forberedelserne til juleaften begynder allerede i december. Mange danskere pynter deres hjem med juledekorationer som julestjerner, juletræer og adventskranse. Juletræet er en central del af juleaften i Danmark, og det bliver traditionelt pyntet med julekugler, glimmer og lyskæder.

En anden vigtig forberedelse er madlavningen. Juleaften er kendt for at være en aften, hvor man spiser rigtig godt. Mange danskere serverer traditionel julemad som flæskesteg, andesteg og risalamande. Risalamanden er en risdessert med hakkede mandler og kirsebærsauce, og den er altid et hit ved julebordet.

Juleaften i Kirken

For mange danskere starter juleaften med en tur i kirken. Det er en tradition at deltage i midnatsgudstjenesten, hvor man synger julesalmer og lytter til præstens julebudskab. Kirken er smukt pyntet med gran og lys, og stemningen er fredfyldt og højtidelig.

Efter kirkebesøget vender man hjem til julehyggen. Mange tænder juletræet og samles omkring det for at synge julesange og åbne gaver. Det er en magisk stund, hvor både børn og voksne får lov til at være barnlige og glæde sig over hinandens selskab.

Gaverne og Julemanden

Gaverne spiller en stor rolle på juleaften i Danmark. Traditionen er, at gaverne lægges under juletræet og åbnes efter aftensmaden. Børnene er ofte meget spændte og utålmodige, og de kan næsten ikke vente med at få fat i deres gaver.

I Danmark tror man på julemanden, der kommer med gaverne. Mange børn skriver et brev til julemanden og fortæller ham, hvad de ønsker sig. Nogle familier laver også en julemandsleg, hvor en af de voksne klæder sig ud som julemanden og deler gaver ud til børnene.

Traditionerne under Juleaften

Juleaften i Danmark er fyldt med traditioner, der skaber en særlig stemning og hygge. Her er nogle af de mest ikoniske traditioner, som danskere holder fast i år efter år.

Luciaoptog

I mange danske hjem starter juleaften med et Luciaoptog. Luciaoptoget er en svensk tradition, der er blevet adopteret af mange danskere. Lucia er en lysbringer, der ifølge traditionen kommer om morgenen den 13. december. Hun bærer et lysende lys og synger smukke julesange. Optoget består af Lucia, hendes terner og stjernedrenge.

Æbleskiver og Gløgg

Æbleskiver og gløgg er en vigtig del af juleaften i Danmark. Æbleskiver er små, runde pandekager, der serveres med flormelis og syltetøj. De nydes traditionelt sammen med en varm kop gløgg, der er en krydret, varm drik lavet på rødvin, sukker og krydderier som kanel, nelliker og kardemomme.

Julelege og Julesange

Efter julemiddagen er der tid til julelege og julesange. Mange familier spiller spil som pakkeleg og banko, hvor der er små gaver eller præmier på spil. Der bliver også sunget julesange, og alle er med til at skabe en festlig og sjov stemning.

Risalamande og Mandelgaven

Risalamande er en dessert, der traditionelt serveres efter julemiddagen. Det er en risdessert med hakkede mandler og kirsebærsauce. I risalamanden gemmer der sig en hel mandel, og den, der finder mandlen i sin portion, får en særlig gave eller ærestitel som “risalamande-konge” eller “risalamande-dronning”.

Julenatens Magi

Juleaften i Danmark er en magisk aften, hvor traditioner og hygge går hånd i hånd. Det er en aften, hvor man kan mærke julestemningen og glæden i luften. Familier samles omkring julebordet, synger julesange, og åbner gaver. Det er en aften, der skaber minder og binder generationer sammen.

Så næste gang du fejrer juleaften i Danmark, kan du glæde dig til en aften fyldt med traditioner, god mad og hygge. Det er en aften, hvor du kan lade dig fortrylle af julemagien og mærke den særlige stemning, som kun juleaften kan skabe. Så lad os sammen fejre julen i fællesskab og skabe minder, der varer livet ud.

Juleaften i Danmark

 • På juleaften fejrer danskerne højtiden med familie og venner.
 • Traditionen er at spise risengrød og gå rundt om juletræet.
 • Julemanden kommer med gaver til børnene om aftenen.
 • Der bliver sunget julesange og fortalt juleeventyr.
 • Juleaften er en magisk aften, hvor man spreder glæde og kærlighed.

Ofte stillede spørgsmål

Her er nogle af de mest almindelige spørgsmål om juleaften i Danmark:

Hvad er traditionerne omkring juleaften i Danmark?

I Danmark er juleaften en meget speciel aften, hvor familien samles for at fejre julen. Traditionerne varierer, men nogle af de mest almindelige inkluderer at tænde juletræet, synge julesange, spise en festlig middag og udveksle gaver. Det er også tradition at se julekalenderen i tv og åbne en gave hver dag op til juleaften.

Derudover er det også almindeligt at gå til midnatsgudstjeneste i kirken og at spise risengrød til aftensmad. Juleaften er en tid til at være sammen med familien og nyde den hyggelige atmosfære.

Hvordan fejrer man juleaften med børn i Danmark?

Juleaften er en meget spændende aften for børn i Danmark. Traditionen med at åbne en gave hver dag op til juleaften i en julekalender er meget populær. Børnene tæller ned til juleaften og får små overraskelser hver dag.

På selve juleaften er der også tradition for at børnene får besøg af julemanden. Julemanden kommer med gaver og spørger børnene, om de har været søde hele året. Det er en magisk oplevelse for børnene, og de glæder sig meget til at se julemanden.

Hvad er den typiske julemiddag i Danmark?

Den typiske julemiddag i Danmark inkluderer mange traditionelle retter. En af de mest populære retter er flæskesteg, som er sprød svinekam med svær. Derudover serveres der også and eller gås med brun sovs, rødkål og brunede kartofler.

Til dessert er risalamande meget populært. Risalamande er en risengrød med hakket mandler, sukker og vanilje, og den serveres med kirsebærsauce. Inden man spiser risalamande, skal man lede efter den skjulte mandel i skålen, og den, der finder mandlen, får en lille gave.

Er der nogle specielle juletraditioner i forskellige dele af Danmark?

Ja, der er nogle regionale forskelle i juletraditioner i Danmark. I nogle dele af landet er det for eksempel tradition at danse rundt om juletræet og synge julesange, mens man i andre dele af landet går i kirken og deltager i midnatsgudstjeneste.

I nogle områder er det også tradition at spise risengrød med smørklat og kanelsukker til aftensmad, mens andre steder serverer risengrøden som dessert. Disse forskelle gør julen i Danmark ekstra spændende og unik.

Hvordan fejrer man juleaften i Danmark?

Juleaften fejres typisk med familien i Danmark. Dagen starter med at pynte juletræet og tænde lysene. Mange familier går også i kirke og deltager i midnatsgudstjeneste.

Efter kirken samles familien omkring julebordet, hvor der serveres en festlig middag. Efter middagen samles alle omkring juletræet og synger julesange. Derefter åbnes gaverne, og glæden er stor, når man får lov til at pakke dem op.

Jul i Danmark

Afsluttende tanker

Endelig er vi ved vejs ende af vores rejse gennem juleaften i Danmark. Det har været en fornøjelse at udforske de mange traditioner og skikke, der gør denne aften så unik og betydningsfuld. Fra julemaden til gaverne og hyggen med familien, er der en følelse af varme og samhørighed, der fylder luften.

Vi har set, hvordan danskerne nyder en aften med juletræspyntning, julesange og spændingen omkring åbningen af gaverne. Det er en tid, hvor traditioner og familieværdier står i centrum, og hvor kærligheden og omsorgen for hinanden blomstrer. Juleaften i Danmark er en tid til at skabe minder og nyde øjeblikke sammen med dem, vi holder af.

Så som vi afslutter denne rejse gennem juleaften i Danmark, kan vi ikke undgå at blive grebet af den magi og glæde, som denne aften bringer. Uanset om du er en dansker, der fejrer denne tradition hvert år, eller en nysgerrig sjæl, der ønsker at lære om forskellige kulturer, er juleaften i Danmark en oplevelse, der vil berige dit hjerte og dit sind. Så lad os omfavne denne særlige aften med varme, kærlighed og glæde!

Lad os sammen skabe et bedre arbejdsmiljø

Vis dine kunder at du gør en aktiv indsats for at støtte arbejdsfold. Indsæt mærket på din hjemmeside inden du tilmelder dig.

Deltagelse koster et årligt medlemsskab til 199 kr. ekskl. moms.